ПРЕДАЙ НАТАТЪК !
/ на моите деца/
Един Баща отглеждал свойте рожби,
научил ги на първите им стъпки,
посрещнал е и първото им зъбче
и гледал, как порастват като гъбки.
Показвал им и как да се чете
и с радост, слушал ги как сричат,
еднакво мили му били и двете,
научил ги - да си помагат и обичат.
И любовта им първа е видял
и юношеските им щури нощи,
докато да си дойдат не е спал
и к`во ли не е изживял той още.
Криле им дал и вярната посока
макар да знаел, че ще отлетят.
Спокоен бил, че знаят си урока
и свое собствено гнездо ще построят.
Един Баща отгледал свойте рожби,
днес радва се... на техните деца,
и дава им от своите заложби,
а те на него, своите сърца.
Един Баща макар и побелял
спокоен днес посреща старостта,
каквото знае, всичко е предал
на своите ......... и техните деца!
Авт. Весо: 12.02.2018г.
© Веселин Христов Todos los derechos reservados