Предателство
Да разбереш, че една любов си отива.
Да осъзнаеш, че едно приятелство загива.
На тяхно място предателство се ражда.
Болка и ярост в сърцето ти то поражда.
Споменът красив в пепел превръща.
На миналото гръб обръща.
Предателите, за теб, мъртви са те.
Извинения не искаш ти.
Нека си спестят тези думи-лъжи.
Тези хора, за теб, вече не съществуват.
Само бледите им сенки в съня ти тегнат.
Неканени, неискани идват те...
В мислите ти се прокрадват.
Щом съня-кошмара свърши,
щом отвориш ти очи-
пълни са те със сълзи,
тъгуват за изминалите дни,
които това предателство уби.
© Ивелина Вълчева Todos los derechos reservados