Днес във въздуха март е разпръснал
всички свои лазурни искри.
Сякаш старият Мерлин, възкръснал,
е магьосвал земята в зори.
И на целия свят обещал е
разточително - щедри мечти,
безпричинно и шарено щастие,
по реките е пуснал звезди.
И смаляват се всички проблеми,
а пък времето тръгва назад.
Нека всеки лазур да си вземе,
окрилен да отгледа звезда.
Любовта да блещука по клепките.
Днес е ден за добри чудеса.
Отворете вратата на клетката -
време е за свобода.
По пътеката стара се връщам,
тя забравени възли плете.
Пролетта е и нова, и същата
както някога. Може би днес
ще се влюбя отново. Във теб.
© Мима Иванова Todos los derechos reservados