Когато гледам този свят
готов злокобно да изригне,
вулкан съзирам непознат
за пиршеството си пристигнал.
Везувий нов, но по-могъщ,
дошъл за цялата вселена,
да я погълне вездесъщ
и хорските сърца да вземе.
Помпей, до него Херкулан,
изникват, за да ни припомни
за тази лава придошла,
заляла хиляди икони.
И воплите от гибелта
на толкова нелепи жертви
реликтово звучат в нощта
на вкаменилата се вечност.
Съзирам черни дъждове
и водородни бели гъби
над всички мирни светове,
заключени в мистични зъби.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados
Благодаря ви за ценните коментари, за високите оценки и за поставянето на моя скромен стих в Любими. Нека Бог да ви дава здраве и да направлява перото ви за нови творчески успехи. Амин!