Измества слънцето зенита
и вдига се на по-високо.
А лъчевата бяла свита
затопля вече по-дълбоко.
И корените на тревите
се будят тихо от съня си.
Разлистват се сега горите
и поздравяват те деня си.
И минзухарени огнища
изгряват нощем по ливади.
А в засятите стърнища
порастват стръковете млади.
И птичетата ранобудни
запяват пролетните песни.
А утрините, все по-чудни,
ни правят пътищата лесни.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Христос Воскресе!
Светъл Празник!!