“Ези” или „тура” е просто случване
под пръста на съдбата като медиум.
Държа юздите на света в юмрука си
и се надявам без дори да гледам,
че изборът ще се окаже правилен...
(Ако е грешен - аз не съм виновна.)
Звънти монетата и се търкаля
и още няма никакви посоки...
„Ези” или „тура” – предлага бъдеще.
Монетата в дланта ми обещава
най-безпроблемни изходи и пътища,
плащ, който вярата ще защитава
от мен самата и от присмеха на другите,
от пукнатата стомна на очакването.
Кръжи монетата - вълшебен пумпал,
докато обяви в едно мълчание
със продължителност една въздишка само:
решение, посока, мир, война...
Преди да хвърля - всичко е в дланта ми,
а после - е „ези” или „тура”...
© Дочка Василева Todos los derechos reservados