Преди да им се обречем...
Да, знам, не трябва да си с мене,
Вече имаш си официална твоя бъдеща жена,
А пред мен е категоричен пръстена годежен,
от него, очакващ да чуе заветното „Да“...
Но имам едно желание последно,
да ми се случат още няколко неща
и преди за други с теб да се оженим,
да избягаме заедно и непланирано в нощта...
Да отидем извън града до някоя река
и с дрехите направо да се хвърлим,
да се плискаме, да си запалим огън след това
и под открито небе с теб да се прегърнем...
Да гледаме звездите и да пием вино,
да си говорим, да се топлим, да горим,
да не мислим за бъдещето, проблеми и причини,
просто на свободата си в момента да се насладим...
А после да се надбягваме до някоя гора
Да се боричкаме и да играем на криеница в нея,
да танцуваме страстно танго под дъжда,
по улиците леко под пийнали силно да пеем...
Да се качим на случаен влак без билет и с лудост
на някой плаж изгрева с тебе да посрещнем,
Да направим нещо неразумно, някоя детска глупост,
да опитаме от всяко забранено нещо...
Знам, че края на това пътешествие, води към олтара,
където обичащи и влюбени трепетно ни чакат други..
Но моля те преди да им се обречем нещо лудо да направим,
което най-хубавата част от животите ни да бъде!
15.07.2016
© Радослава Михайлова Todos los derechos reservados