Преди да подредим Света...
Прочут изследовател – учен,
отдаден в своята мечта,
работил над въпроса труден!...
Да бъде подреден Света!
Синът му – палавник невръстен,
нахлул при таткото зает,
играчките навред разпръснал
из бащиния кабинет...
Но той намерил занимание!
Голяма карта на Света
нарязал от едно списание...
Превърнала се в пъзел тя!
И дал задача на сина си,
преди да падне вечерта,
да се потруди със ума си...
И пак да подреди Света!
Доволен, умният юнак
след малко картата показал.
Зачудил се бащата как
се справил сам. А той му казал:
„На задната страна открих
човешки образ – лик едничък.
Аз всъщност него наредих!
Светът се подреди самичък”...
Една несбъдната мечта
е задачата така нелека...
Преди да наредим Света,
да подредим във нас - Човека!!!...
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados