Преди да се родим един за друг
сме имали (подобно на влечуги)
по ципа между всичките ни пръсти.
С години тези ципи са се губили -
да може след години еволюция
във пръстите си бавно да потъваме…
… преди да се родим един за друг
си хващал дланите ми на разсъмване.
Преди да се родим един за друг
сме минали през не едно прераждане.
И хиляди послания, отвъд
смъртта ни, с теб един на друг сме пращали -
да можем след годините на път,
на чуми, бедствия… Да се познаем!
… преди да се родим един за друг
умирали сме, без да се забравим.
И днес, след всички ципи и влечуги,
след болестите; чумите; смъртта;
ВИДЯХ ТЕ! Разпознах те! И се случи:
ЗА ТЕБЕ СЕ РОДИХ!!!
… а ти мълча.
За Бога, колко трябва да се бавиш?!
ПОЗНАЙ МЕ!
АЗ СЪМ!!!
(ЛЮБОВТА в проекция!)
… разбирам.
Май не искаш да се раждаш.
Утре, в два, ти пазя час за секцио.
© Лора Димитрова Todos los derechos reservados
Поздрави!