12 abr 2009, 13:13

Преди да се срещна с Господ 

  Poesía
515 0 4

           Преди да се срещна с  Господ

         

           Преди да се срещна с Господ, срещнах се с Дявола.
                  Видях го един ден в образ на истински мъж.
                  Седеше в парка на пейчица малка, в очакване.
                  И спъна ме с поглед внезапен - така изведнъж.

                  Залитнах! Не паднах. Но болка в сърцето усетих.
                  Привидя ми се Господ в лицето на тоз бледолик.
                  Небрежно погледна ме. Поличба бе. Бързо се сетих.
                  Реших, че го искам веднага, точно в същия миг!

                  Почувствах се странно. Ни жива, ни пък умряла.
                  Видях се в рокля черна пред сватбен олтар.
                  Но всичките гости ме гледаха в ужас, омаяни.
                  И никой не ми даде ни един сватбен дар.

                  Тогава разбрах, че жива съм с поглед блуждаещ.
                  
Усетих как душата ми връща се в мен изведнъж.
                  И точно преди с поглед Дяволът да ме обладае.
                  Реших, че избирам единствено Господ за мъж.

© Димена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Добре си се ориентирала...
  • Срещата с Дявола и Бога едновременно е безкрайно труден избор, да Нели !И на мен ми беше трудна тази тема .Но надявам се, съм се справила!Благодаря ви, момичета !
  • Най-лесният начин да се оттървеш от изкушението е да му се отдадеш. Прави ти чест, че си избрала по-трудния начин!
  • Замисляш!
    А изкушенията са от миналите времена!
    Поздравявам те!
Propuestas
: ??:??