Преди да видя аз лика ти бял,
преди осанката да съм видял,
преди да чуя твоя нежен глас
със чувствата си срещал съм те в час
от милиард звездици засиял.
Със чувствата си срещал съм те в час
на озарение, живот познал.
И порив взор лазурен е избрал
очите ти преди да видя аз.
И порив взор лазурен е избрал,
и слънчеви коси топящи мраз.
Копринената хубост осъзнал
чрез същността ти влюбен съм - и цял.
Добрата ти душа ми е екстаз
денят ти в дар преди да видя аз.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados