Светът живурка в няколко без пет.
Заспиват в безпорядък тишините.
Със всяка липса празното расте,
а безхаберието бавно ги оплита.
Часът е спрял на няколко без пет.
Стрелките са в различни измерения.
Умът си търси патки да пасе
и глух и сляп е за предупреждения.
И малко подир няколко без пет
ще спре завинаги последният часовник,
ще стихнат неродени часове.
И пак ще няма никакви виновни…
Дали след няколко по няколко без пет…
(не смея да задам на глас въпроса)
Ще се родят пак нови часове
в тиктакаща часовникова бодрост?
© Дочка Василева Todos los derechos reservados
Поздрави, Довереница!
Желая ти благословени дни!