Какво стана?
Какво се случи?
И тази ли ръка е проиграна,
и този ли момент приключи?
И тази глава ли завърши,
или книгата внезапно затвори
почти пръстите ми прекърши,
а текста тъкмо започна да ми говори...
Защо изобщо ме запали?
Нарочно ли ме пристрасти?
Без да искаш, така ли?
Спокойно, огънят вече не гори.
Сега всичко е равно,
Ежедневно и празно,
времето тече бавно,
винаги битово и омразно.
Не е честно, ти ме пречупи,
аз вече знаех как е сама,
с хубави думи ме подкупи,
и после остави ме в тъма.
Даде ми надежда,
обеща, че няма да боли,
каза че всичко се нарежда,
а сега съм с пълни очи.
Липсва ми да съм специална,
да ми го казваш,
да се чувствам идеална,
любовта да ми показваш.
Повярвах ти,
и ми хареса,
отвръщах ти,
въпреки страха и стреса.
Знаех че така ще стане,
но ти друго твърдеше,
знаех че всичко ще престане,
зад думите си твърдо стоеше.
Грешката е моя,
наивна душа излязох,
навън се е чувал пороя,
но късно на сухо влязох.
Чува се и сега,
и всеки ден от тогава
Не съм знаела досега,
в дъжда колко болка се помещава.
© Ева Илиева Todos los derechos reservados