Днес Декември се срамува,
че е топъл слънчев ден.
Скри се нейде и сънува
сняг и вятъра студен.
И пързалки заснежени,
ски и литнали шейни,
че то, малки и големи
чакали са тези дни.
Ех, Декември, не тъгувай!
Пак снежец ще завали.
Днеска слънцето ликува,
утре – пак студ и мъгли.
Тъй се сменят вечно дните.
Хората са като тях,
но пък Коледа с елхите
идва с веселба и смях.
Клонче борово сложете
вън на входната врата.
Скъпи гости посрещнете,
пожелайте си мечта!
© Ани Иванова Todos los derechos reservados