ако загубя?
ще потърся учудено
в очите на другите
неразпознатата истина.
ще погледна победените карти
и тройката дами
ще оживеят с лицата
на нежност и гняв и печал на жена ми.
броя крачки ще бъде все същия
и няма да знам
как съм стигнал до вкъщи.
ще се опомня надвесен
над леглата в детската стая.
края ще бъде най-долу в мазето,
преди птиците и тяхната песен.
ако спечеля?
не знам, не съм мислил още изобщо.
© Малката Мис Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Великден е единственото време, когато е добре да сложиш всичките си яйца в една кошница »