Бяла, спретната къщурка,*
моя милост тук живурка –
три етажа, три гаража,
щото аз за трима важа,
а крада поне за триста,
но съм в изборната листа!
В мойта партия водачи
сме със моя брат, Апаша.
В партията на "врага" ми
са снахата и сина ми.
Във различните отбори
мойте хора са отгоре!
И да джафкаш, и да псуваш,
като дойдеш да гласуваш
правиш, струваш, щеш не щеш
мой човек ще избереш!
Докато не се отучиш,
лъвчо, да си мое куче!
___________________________________
* - Ран Босилек ("Родна стряха,,)
© Петя Божилова Todos los derechos reservados