ПРЕДПРОЛЕТНО
През прозореца навън гледам, Пролет пуква,
а във мен и край мен - нищо не се случва.
И защо ли, питам аз, всичко е по старо,
а сърцето в този час как е полудяло!
Какво искаш, сърчице мъничко, горещо?
И на тебе, слънчице, да се случи нещо!
На мен ли, не си играй! Аз съм стара вече.
Има старо вино, знай! Любовта е вечна.
Броди вредом по света, по хора, по птички
и вълшебница е тя, прави добри всички -
млади като пролетта, със мечти, копнежи,
покорява с доброта старци и младежи.
© Анка Келешева Todos los derechos reservados