Предпролетно
Небе като дълбок
планински вир,
надува вятъра
над планината...
От бурите
измито
най-подир.
Събира в шепите си
Синевата...
Неудържимо идва
Пролетта
и тържествува
в нашите зеници...
Животът ще посее
семена.
И пак ще полети
с крила на птици...
© Христо Славов Todos los derechos reservados