И когато се обръщаш назад,
ще виждаш усмивката ми вяла,
докато напускам златния палат,
в който години наред съм живяла.
Ще се питаш: „Какво ли съм сторил,
за да заслужа такава празнота?
Дали съзнателно съм те прогонил
или съм те пуснал без яснота?”
Ще кръжиш над хубавите спомени
с неспособност да се гмурнеш в тях.
А ръцете ти, от копнежи съпроводени,
ще ме търсят, знаейки, че е грях.
Ще те боли, видиш ли двойка,
в която ще откриваш миналото.
И ще се обръщаш след всяка девойка
с искра надежда за загиналото.
Не ти допада това описание,
в което аз и ти сме разделени?
Тогава приеми едно предсказание,
даващо ни мечтите споделени.
И нека всеки опитва да се намесва
в стремежа си да ни подчини.
Ние ще правим, каквото ни харесва
без никой нищо да ни причини.
© Биби Todos los derechos reservados