Предупреждението на една угарка
Поредна в ръцете ти. Е, поиграй си! Гали ме,
погледай ме с жадни очи.
И после съдбовно в пожар запали ме.
Аз нека те чувствам, пък нека боли.
Докосвай ме с устни, отпивай от мене,
вземи моя пламък във твои ръце.
И вдишвай ме нощно, и сутринно, денем.
Аз искам те с ром и със чаша кафе.
Да гасна в ръцете ти и да догарям,
да стена, да паря във пагубна страст…
Не вярвам в лъжите ти, но ги повтарям -
детински наивна съм в твоята власт.
И слаба съм с теб, но и силна, и жива.
И знам, че вреди, че ме искаш сега.
И парещо-гаснеща пак съм щастлива,
дори и да знам, че към края вървя.
Едно запомни – аз сега си отивам,
превръщам се в пепел, угарка и грях.
Но аз с никотинова страст те убивам
и не мен, а теб трябва да те е страх!
© Владислава Генова Todos los derechos reservados
но още след първия стих ми беше ясен финала
хм... заглавието ако смениш няма да е така
май