ПРЕДВЕЧЕР
(Стоя си аз, в междинно време,
в почти в един "хермафродит"...
Нощта очаквам да го вземе!
Така че не съм й сърдит!)
... Луната е изпълнила небето...
Запалила край себе си звезди.
Нощта пристига общо взето...
И...селска тишина се притаи.
В небето бързат закъсняли птици,
в гнездета си да долетят.
Денят дели Житото си от Трици -
очите си затваря да заспят!
А хората залоствайки вратите,
потъват в тая тишина,
приемат с радост полъха в нощите
и чакат със надежда Утринта!
02.06.2015г. Драгойново
© Христо Славов Todos los derechos reservados