28 jun 2011, 22:06

Преходност 

  Poesía
501 0 1

Преходност

 

Аз не плача, не жалея -

всичко преходно е в тоя свят...

В тъжна есен късен цвят линее,

знам, че няма да съм вечна аз...

 

Няма боса пак да тичам по тревата,

няма да ме мами оня рай,

дето вятърът лудува из полята,

а лазурът в чистота сияй...

 

На земята всичко тук е тленно,

от скалите изворче шурти...

Знам, че е благословено

всичко, що се ражда,

за да прецъфти...

© Пенка Обновенска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??