Мисля си често за времето -
колко и защо е отредено,
колко на живота му вретеното
трае, ако бъде накърнено?
Вълната дали го наранява,
ленът дали е предпочитан,
колко прежда ще изкара,
нишка има ли си най-обична?
Може ли в ръцете на момиче
да сбере красиви цветове,
може ли по-бавно да изтича
времето от светли платове?
Морни длани ако хванат
хурката на същия живот,
за колко време ще остане
нишката, наречена любов?
Казвам си, че тя ще удържи -
силна преждата на времето
само ако с вяра ги държим -
и хурката, но и вретеното.
© Елза Тодорова Todos los derechos reservados