ПРЕЖИВЕЛИЦИ
ВИЛНА ЗОНА"ТРИЧКОВА МОГИЛА",
БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА-ПЪРВА ЧАСТ
ТАМ СЪС МОЙТА БАБА МИЛА
МНОГО ЧЕСТО ХОДЯ АЗ.
В КЪЩАТА НА НАШИТЕ РОДНИНИ
/ХОРА ГОСТОПРИЕМНИ И ДОБРИ/
С БРАТОВЧЕДИТЕ И С ЖИВОТИНКИТЕ ЛЮБИМИ
СЪМ УЧАСТНИК В ЛУДОРИИ И ИГРИ.
РЕКС И ДЖОНИ-УМНИ КУЧЕТА,
КОТКАТА КАЛИНА,ПРАСЧО ПЕТКО И КОЗИЧКИ,
РАБОТНИ, ПАЛАВИ, КРАСИВИ ВНУЧЕТА
ОБИЧАНИ СМЕ ТАМ ОТ ВСИЧКИ.
А ДОЙДЕ ЛИ СЕЗОН ЗА СЕНОКОС
ДОСТА РАБОТА НИ СЕ ОТВАРЯ.
ПО ПОЛЕТО ТИЧАМ БОС,
А НА БАБА Й СЕ СТРУВА,
ЧЕ ДЕТСТВОТО НА ТАТЕ СЕ ПОВТАРЯ.
И ПОНЕЖЕ СМЕ ПОСЛУШНИ ВНУЦИ
И РАБОТНИ КАТО ПОВЕЧЕТО ШОПИ-
ПОЛИВАМЕ ЦВЕТЯ, ОВОШКИ, ЗЕЛЕНЧУЦИ,
ПАСЕМ КОЗИТЕ ПОДКАРВАЙКИ ГИ С СОПИ.
БАБА СТИХЧЕ СЪЧИНИ ЗА НАС-
БОРИСЛАВ, ПРЕСЛАВ И АТАНАС
И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СПОДЕЛИ СЪС ВАС,
ЧЕ ОТ ТРИМАТА СЪМ НАЙ-ПОСЛУШЕН АЗ!
-МНОГО ТЕ ОБИЧАМ БАБЧЕ!
СТИГА Й ДА ЧУЕ
И ГОРЧИВОТО СИ ХАПЧЕ
ТЯ ВЕДНАГА ЩЕ ИЗПЛЮЕ.
ВСИЧКИ БАБИ СА ПО МАЛКО „ОТКАЧЕНИ"
С МОЯТА СМЕ РЯДКО ЧУДО.
ДВАМАТА СМЕ КАТО СЪДОВЕ СКАЧЕНИ,
ЩОМ СМЕ ЗАЕДНО НЕЩЕМЕ ДРУГО!
© Цанка Митова Todos los derechos reservados