Преломен
Ти знаеш ли къде отиват птиците,
къде морето стига синьото небе,
и как намираш себе си,на улицата,
защото никой пак не иска да те разбере!?
И знаеш ли къде отиват сенките,
щом облаците скрият слънцето от
теб,и колко дни ще са ти нужни,за
да намериш в лятото,спасителното
късче лед...
Ще чуеш ли езикът на страстта,
ако ти не си ме пожелала,или пак
със сведена глава ще ме отминеш-
от мен не искаш ти да си желана!
Ще разбере ли някой,туй което,
убива капчица по капчица съня ми
и руши ми скоростно сърцето,
за да няма щастие в деня ми!
Кой знае за това,друг,освен мене,
чиито пориви душевни го дерзаят,
и душата му държана в плен е,
и молитвата за щастие е \'краят\'!!!
© Антон Кънчев Todos los derechos reservados