Открий ме в тази комедия
с неми актьори и глухо безличие.
Тук светът общува със писъци.
За думите слепи сме
и глухи за мислите.
Апатична е малката публика,
само позорът доволно се смее.
Ден след ден се повтаря сюжетът,
позната до болка е безмълвната сцена,
отново героят бяга от себе си,
покорно се скрива сред дим от бездушие.
Това е история без кулминация,
очакван акорд след кратко затишие.
Тук неизвестен е не само авторът,
но всяко лице, действие,
даже и смисълът.
~Пиеса без име~, ~Парад на живота~
финалният номер за жалкия зрител,
следите от ярост в стремежа на душата,
кротката мъка на нейно лишение.
Творецът, призван от съдбата
да сътвори чудо,
за да бъде забравен.
Напомня за себе си със платната,
без тях той е безмислена щриха,
банален нюанс на неутралното сиво.
© Наска Todos los derechos reservados