Подкара Дядо Мраз шейната
сам през градчета и села.
(Снежанка, тъй като е млада,
мобилизирана била).
Децата, кротки или буйни,
са заявили в интернет:
за Таня нова кукла с букли,
за Ваня - танк и пистолет ...
Ала на пътя му застана
военен. Каза с властен глас:
- Оръжията тук оставяй!
Ще бъдат нужни те на нас.
- Но туй играчки са, сам виждаш -
му рече благо Дядо Мраз.
- Щом истинските не достигат,
със тез ще стреляме тогаз.
И старецът се подчинява,
оръжията дава той.
Играчка друга подарява
на всеки мъничък герой ...
А след Русия, към Украйна
шейната му сама изви.
И украинчетата чакат
подаръците си, нали?
Но там тревога обявиха,
от изток щом се появи,
шейната с изстрели разбиха,
войник ръцете му изви.
Попадна в плен добрият старец,
в доскоро братската страна.
Реши в ООН да се оплаче,
дано да го освободят.
Обади му се лично Байдън
и властно тoй му заяви:
- В Украйна всичко Аз доставям:
ракети, памперси, коли ...
Таксуваме ги като помощ,
изобщо да не разберат,
че там, когато се опомнят,
ще бъде наш протекторат.
Ти ако искаш да живееш,
за емигрант се обяви,
а щом английски овладееш -
нов Дядо Коледа стани.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados