Надзъртат от лозата сталактити,
а лятото променя своя цвят.
Изсъхнали, мустачетата впити,
щом първите оси се появят,
сбогуват се с окапващите листи,
предвкусват благодатен гроздобер.
Любуват се на багрите златисти,
очаквайки от зимата хабер.
Но топло е, навън е още лято.
Е, щъркелите стягат своя път …
Събират носталгичното си ято
и рони се пресъхнало брегът.
© Дияна Ханджиева Todos los derechos reservados