Препуска конникът към бъднините
от изгревите слънчеви до лунни -
да го огреят истински лъчите
на феиният взор с омаи чудни.
В очакване на арфи светлострунни
препуска конникът към бъднините.
Препятствията преминава трудни
обнадежден за тебе от мечтите.
Не ще го спрат преливащо реките
и вятърът, и снегове студени.
Препуска конникът към бъднините
през тази зима с чувства нажежени.
Ни времето, ни вълци настървени
не отклоняват вярата в гърдите.
От любовта една е вдъхновен и
препуска конникът към бъднините.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados