ПРЕРАЖДАНЕ
Колко ми остава още в броеницата на дните?
Ще изтлеят мойте мощи с почвените паразити...
Днес от делник до неделя, от заплата до заплата,
тялото се разпределя... Ощетена е душата...
Затова не го и жаля - като в някаква барака,
в тялото ми се търкалят сто пожизнени мерака!...
А душата... Ах, душата!.. - Тя е толкова ранима!...
Ще дочака пак преврата, - както зъзне всяка зима...
Ще си полети на воля, малко ще си отпочине...
Само за едно се моля - в здраво тяло да премине!
И в колибката си нова тя безпаметно ще ревне,
за да е за кръст готова, за уроците си древни...
© Ванилин Гавраилов Todos los derechos reservados