Из нова ми книга за деца "Вълшебна пръчица"
Доигра ми се!
Хей, бабке мила,
искаш ли на прескочикобила
с тебе да си поиграем двама?
Искаш или не, но знай, че няма
отърваване – така е.
Eх, да знаеш как ми се играе!
Хайде! Първо ти се наведи,
а пък аз ще скачам. Не вреди!
И да знаеш – никак не е страшно.
Нито мокро е, нито пък прашно.
Хайде, бабке!
Покажи, че можеш!
Да те видя, колко си чевръста...
Ако пък случайно се наложи,
след това ще ти разтрия кръста.
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados
Чудничко1