Днес никой никого не пита
дали в миналото някога е крал,
защо е има голямата свита,
какъв живот преди е живял!
И аз при дявола душа ще заложа,
но Ти, това дали ще понесеш,
тая моя мимикрия, о Боже,
преди тялото ми да направиш леш/
От света всичко живо си отива,
остава вечна планината от гранит,
дали право си живял или криво,
бордей или царски бил е твоят бит!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados