7 ago 2024, 8:17

Прибираш се 

  Poesía » De amor
73 1 0

Мълчи! Чайникът мълчи!

Чаят е сварен, звездите изсветляват...

Идва време за закуска, а къде си ти?

Идват светли дни, прибираш се!

 

Тиха е постелята ми и тя мълчи!

Разказва за сънища капризни,

където аз и ти,

разказваме истории с целувки...

 

Тиха е и стаята, уви мълчи!

От прозорецът се виждат две звезди - очи!...

Къде си ти?

Тук си, във сърцето!

 

И гласчето ти мълчи!

Тихо спи! Нека спи!

Блажено утро!

Прибираш се, нали!

 

Аз те чакам! Душата ми мълчи,

но пее тиха песен :

"Прибери се ти!"...

И гласът ми, някак си мълчи,

но твойто име тихичко шепти...

© Добромир Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??