Разбрах причината
за твоите видения
на потъпкани владения,
на оваляни в ботушите кални
на Army Of Lovers имения!
Тя,
за ревността
причината –
не е в априлския дъжд:
превъзбуден и бърз
и по сила променлив,
нито в постоянното
желание за нещо
извънземно!
Ако причината за ревност
е картина триизмерна,
то тя изобразява нагледно
менгемето обемно
на любовната болест!
Там, в менгемето, с кънтеж
се смилат пролетните течения
и необмислени думи извират.
Там виненочервени нежни
устни - обидни изречения
избират.
Там, в менгемето – се планират
временни маршрути.
Там пътеки от изкуствени цветя
се вият.
И не другаде, ами там точно, да,
атрофират
иначе спортните мускули...
© Ема Венева Todos los derechos reservados