ПРИКАЗКА
Направи го, така, с реверанс!
Изрови ми на лятото корена.
Подари ми последния танц.
В целофан опаковай и спомена.
Тъй ще бъде платено и пито.
Чуй, оркестърът свири фалшиво.
Пепеляшка не съм ти и нито
стайна Палечка в цвете красиво.
Как позна? Аз съм дънна русалка...
С водорасли заплитам нов шал.
Русокоса не съм, нито малка.
И отсъствам от всеки твой бал.
В листопади, илюзии цветни
избледня тази приказка моя.
Наведи се! Сега ще заметна
невъзможния принц. Шалът? – Твой е!
© Алина Стоянова Todos los derechos reservados