20 may 2011, 16:52

Приказка 

  Poesía » De amor
846 1 1


Приказка


Спи тихо градът,

а навън тъй красиво

се сипе дъждът

над природата дива.


Протягам ръце -

там, под сухата стряха,

тъжното ми сърце

не изпитва уплаха.


Протяжен, покоят

в прегръдка ме взема,

красив и безкраен

сред природа зелена.


Под греди дървени

мойта болка пленява,

а вечни мечти

и блаженство дарява.


Мрак непрогледен

изведнъж ме обгръща,

в поглед леден

съня ми превръща.


Гледаш отдалече,

не ме познаваш ти,

а сърцето вече

току ще отлети.


Тиха непозната,

сгушена в нощта -

дете глуповато

в приказна страна.


Но приказката моя

е изпълнена с обрати,

твърде странна тя е

за незапознати.


...


Под тихата стряха

поема се разказва,

ала не за теб,

                              за любовта ми се казва.                              

 

© Мирела Шопова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Още когато ми го прати, ти казах че това е едно от най-хубавите стихотворения... Сега си щастлива под тихата стряха и аз съм щастлив че си щастлива, но ми се иска да не спираш да пишеш прекрасни стихове
Propuestas
: ??:??