Колко е дълга една приказка?
Колкото утрото?
Колкото пролетен дъжд?
Колкото стъпките до онази, старата вишна,
разцъфтяла внезапно, ей така, изведнъж…
Колко е дълга една приказка?
Колкото облаче?
Колкото капка роса?
Колкото слънчево зайче
или глас на Жар птица?
Колкото зрънце пшеница в нечия гладна ръка?
Колко е дълга една единствена приказка?
Колкото звън на камбани в нощта?
Колкото свежа детска усмивка?
Колкото нулевия час на света.
Приказка, приказка…
Моя крехка човешка съдба.
© Мариела Георгиева Todos los derechos reservados
Браво!