Очи отварям точно в полунощ,
обувам балните обувки
и пътувам...
Вървя към светлините
и разкош
облива този мрачен булевард...
Пепеляшка се прибира изморена,
срещам я по пътя към дома,
изгубила пантофка,
ала окрилена,
срамежливо се усмихва
и мълви:
"Дарявам ти магията си .
Ето -
пред портите те чака твоя принц",
чудни думи, а небето
заблестява силно и искри.
...
И странно - озовавам се във кула,
затворена во веки
и сама.
Ридая всяка нощ и хуля,
викам, плача и крещя...
И ето, вика ме отдолу
моят принц,
дошъл да ме спаси.
Спускам дълга плитка
до земята,
той при мен да се качи.
Политаме тогава на килимче
далече, над горещата пустиня...
А над нас едно красиво херувимче,
появило се от лампа,
приказки шепти...
Отхапвам ябълка тогава,
падам на земята
плавно.
Полагат ме в ковчег кристален
и чудя си - къде си ти?!...
Не минава много време
и с целувка ме спасяваш,
събуждам се -
будилникът звъни...
И не, не искам,
ала трябва пак да ставам,
но дванайсет пак ще долети...
© Десислава Танева Todos los derechos reservados
Чудесни стихове пишеш!
И ще се сбъдне, знаеш!