Заспивай веднага,
че може да кажа
някоя дума, инак красива,
но толкова рано не бива !...
Понеже след нея
понякога много боли 😲
Перото немирно
не иска да слуша -
препусна по белия лист.
Изписа прилежно,
но някак тревожно:
"Обичам"... и после замря.
А в мене остана -
както след кораб,
отплавал във морската шир -
не от пяна следа, а искра,
че има надежда,
че има любов.
© Минко Андонов Todos los derechos reservados