ПРИКАЗКА ЗА ЛЮБОВТА
Приказка е стара, като света -
за жена и за исполин.
За Струма - за пълзящата вода,
за синьото и зеленото на Пирин.
Изтръпнала от жажда старата земя,
проклела най-красивата жена,
снагата си да извива, като змия
и да дарява с нежна влага.
И Струма станала река.
Пълзящата вода прегърна
на Пирин силната ръка.
Не искаше да е сама.
Потръпна този исполин.
Нежността на младата река
роди синьото и зеленото на Пирин.
Кава жена бе тя! Ах, каква?!
Струма - пълзящата вода...
Синьото и зеленото на Пирин...
Приказка стара, като света -
за жена и за исполин.
© Диди Ф Todos los derechos reservados
И Струма станала река.
Пълзящата вода прегърна
на Пирин силната ръка.
Не искаше да е сама.