Сред късен час, в потайна доба,
магичен свят - на миг утроба -
една след друга се явили
дванайсет феи-самовили.
Детето в люлката съзрели
и пръчки горе важно сплели -
запели му и във захлас
предрекли бъдеще на глас:
"Да е красива и добра!
"Да бъде истинска жена!"
"С коси от черни теменуги!"
"С очи - небесни пеперуди!"
"С ръце по-бели от брашно!"
"И буйна кръв, като винò"!..
"Да бъде умна!"
"Да е силна!"
"Да бъде нежна и ефирна!"...
"Да бъде черна мотористка!" -
едната фея се закискала...
Но следващата се засмяла
и рекла: "Принц с ферари бяло!"...
"О, не! На своето бюро
да пише приказки с перо.
На всички прùказници - фея -
да няма друга като нея!" -
това предрекла ù сама
орисницата по съдба...
Тук всички млъкнали за миг.
А после дружно, с буен вик,
танцували и с пожелания
нарекли още сто призвания.
Дори и милите роднини
орисали през балдахина
да пазят малкото дете
добре и в здраве да расте...
© Нели Господинова Todos los derechos reservados