31 mar 2017, 13:14

Приказка за селото 

  Poesía » Del paisaje
560 1 1

Дъждовен ден, навън е пусто.

По улиците няма нито звук.

И само клаксоните глухо

далече свирят пак напук.

 

Капки дъжд се спускат чудно,

цопват в локвичката кал.

Леки брисове танцуват сънно,

играят нежно с нашата печал.

 

Клони стари на високите дървета,

пукат тихо тънката снага

Веят, свирят пустите полета.

Танцуват в ритъм златните жита.


Живата река тече безкрайно,
животворно скитаща из полска шир.

Танцува бавно по завои  всеотдайно
и изчезва слята с някой вир.

 

Скитам сам из селската картина,
рисувам свои образи на пук.
Добавям щрихи от коприна
и картината добива собствен звук.

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Страхотно описание, много ми хареса! Поздравления!
Propuestas
: ??:??