Сърце ли бе, като сърце,
да седне, да се изповяда,
а то – запретнало ръце –
крилатото, строи ограда.
Ни права е, ни плътна.
На вид е като цъфнал трън.
Облегнеш се и тя те гътва.
Виж! Хвръкнал си, и ти, навън.
Звездици посред пладне,
в жив космос щом попадне,
въздига сам-самичко то.
С небето им е тъй добричко,
и сякаш затова е всичко –
прашинката е в нечие око…
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados