Мило, мъничко детенце!
Със сладко чипо носленце!
Ела до мене се гушни
и слушай приказки чудни!
За далечни, незнайни страни,
за джуджета, стоглави лами,
а може и някоя друга,
но няма какво да се чудя!
Някъде далеч на Север,
в полярна и сияйна вечер
се роди детенце сладко,
с дарба, що среща се рядко!
То чуваше със сърцето
желанията на детето,
на възрастните по света
и сбъдваше всяка мечта!
Отгледа го зимната фея,
която магия му вля -
за една нощ на земята
прелита сам бързо света.
С чувала вълшебен,
със костюма червен
и с пряг от елени,
по друми вледени,
шейната полита
и търси комина,
така всяка зима
при нас да го има!
Ти, детенце мило
не бъди унило!
Ти, очички затвори
и до мене си заспи!
Тук магията е с нас
и вълшебства в този час!
Ти, очички затвори
и магия усети!
Коледа е вече тук!
Камбанен звънен отзвук!
Ти, очички затвори,
чудни сънища твори!
© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados