Приказно
Ако са думите капки роса,
вземи магичната им сила,
върни я в сребърна река
и после – в нея отрази ме!
Ако са думите жар в пепелта,
от страст във огън възкреси я,
топлина ще взема за нощта
и звездната постеля на съня ми.
Ако са думите цветна дъга,
люлка слънчева вплети ми.
По вятъра заръчай нежността
да шепне песенно в косите.
Думите ти млада са трева.
Боса тръгвам по омайно биле.
Когато стигна в края на съня,
очаквай ме и просто целуни ме!
© Пепи Todos los derechos reservados