Живял отдавна принц един
в далечния Йерусалим,
но в пустинята се влюбил,
там душата си погубил.
На любов и се обрекъл,
от света се той отрекъл.
И в прегръдката гореща
на пустинята, усещал,
че живоът е един
и че трябва да твори!
И след вътрешна борба
между горест и тъга,
свойта муза той съзрял
и оазис там създал.
Оазис, пълен със вода
и с красивите неща,
от живота до смъртта,
без омраза, без лъжа!
Зъл магьосник го пленил,
оазис свиден разрушил
и водата пресушил.
Но пустинята е веща,
с огнена душа усеща,
че детето и любимо
е самотно и унило.
И с прегръдката си страстна
му помогна да израстне.
И така, неуязвим,
принцът от Йерусалим
със пустиня се сбогува,
обещал да не тъгува.
Купил от търговеца Селим,
той вълшебния килим
и със него полетял,
в други двери заживял...
© Миглена Джордан Todos los derechos reservados
Cancer Pagurus (Paur)