23 mar 2007, 9:26

ПРИПОЗНАВАНЕ 

  Poesía
502 0 5

ПРИПОЗНАВАНЕ  

Бодна се в сърцето ми стрелата,

хвърлена безмилостно от Феб...

Уж не съм съвсем докрай отвят, а

дето да погледна - виждам теб!...

Чаткат твойте токчета припряно

на пинг-понг по плочите пред мен. 

Ти ли си, не си ли ти?... През рамо

хвърляш поглед, нейде устремен...

Припка ми сърцето по паважа -

топка, изтървана от дете...

Мине ли кола, ще го премаже...

Циганка с метла ще го смете...

Вече приближавам силуета...

Трябва да си ти! Но ето на –

с грижите си, виждам, е заета

непозната хубава жена... 

© Ванилин Гавраилов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??