Ситните капчици дъжд
на сълзи солени приличат,
от облачни очи текат
и по страните на къщи се стичат.
Но за сълзите не ти трябва чадър -
те няма да те измокрят,
само усмивката на приятел добър
може вместо слънце да ги стопли.
Тъжното сърце е като мрачна буря -
всеки нов гръм носи щета,
ти, обаче, не стой скрит в дъждобрана си,
не гледай тихо как руши се светът.
Вземи участие, помогни на останалите,
не само в теб бушува тъга;
когато си сред приятели,
на небето ще изгрее дъга.
© Аз Todos los derechos reservados