Жестока бе последната им дума
Осъдиха на кладата жената...
Не стигнаха молбите като сума –
стовариха на клетата вината...
Линчуваха я, все едно престъпна...
бе тази влюбена душа
остана вечно недостъпна
другата, отсрещната страна...
Изгориха я, а тя не бе виновна...
Не искаше да го обича, да гори..
Но огънят на кладата злокобна
любовта с тялото й изгори...
© Мирена Филипова Todos los derechos reservados
усетих го
поздрави!!!