Една рибка плувала в огромния син океан.
Палаво се щуркала ту насам, ту натам.
Не щеш ли, насреща ù - кит голям:
Стой, Рибке, ще те ям!
Тя не била никак страхлива.
Не била и срамежлива.
Палаво плеснала с опашка
и опръскала устата юнашка.
- Как тъй? Я, каква съм хубавица?!
Пък и още съм девица!
Китът явно се смутил.
Да я яде си бил решил!
Но толкоз смела и чаровна,
да я лапне било мисъл греховна!
Докато мисли и се двоуми,
рибката се изпари!:)
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados